Eerst wat informatie over diamanten en synthetische diamanten.

Beide hebben voordelen en nadelen. Het is aan de koper om te kiezen wat best bij haar of hem past. Personlijk vinden wij beide diamanten goed.

De liefde voor de diamanten is een wereldwijde fenomeen geworden. Het is pas vanaf de jaren 30 dat de diamanten werden als juwelen stenen bewonderd. En met de echte diamanten begon men ook synthetische diamanten de vervaardigen. Deze soort diamanten hebben ook een waarde. En worden al alternatief beschouwd voor de diamanten. In vergelijking met de echte diamanten zijn deze veel goedkoper.

Diamanten hebben enkele natuurlijke eigenschappen en kwaliteiten. Ze zijn heel hard van natuur. De taak van de synthetische diamanten is om te beantwoorden aan de eigenschappen van de echte diamanten.  En met de ontdekking van de synthetische kwaliteiten doen de synthetische diamanten uitstekende werk.

Moderne synthetische diamanten

Er bestaan nu moderne synthetische diamanten die een zeer hoge kwaliteiten hebben. Sommige komen heel dicht in de buurt van de echte diamanten. Sommige worden amper onderscheiden van de echte diamanten. Zelfs de experts hebben moeite om een onderscheid te maken tussen een echte en een synthetische diamant.

Moisanite

Een van de bekendste synthetische diamanten is de Moissanite.  Het is in feite een natuurlijke product. Echter komt deze niet in grote aantal voor. Daarom is men begonnen met de synthetische productie ervan.  Het heeft heel sterke eigenschappen en deze komen heel dicht bij die van de echte diamanten. Het is zelfs harder dan andere stenen zoals saffier en robijn. Het is zelfs superior in de zin van glans. Het heeft een hogere waarde dan de echte diamanten.

Ons aanbod

Bij ons kunt u kiezen tussen natuur en synthetische diamanten. Is uw budget lager dan 700 euro, dan hebben wij hoge kwaliteit cubic zirconia die u later altijd bij ons kan laten vervangen door diamanten.

Wij verkopen vooral SI en VS diamanten. Deze zijn de commerciële norm. Niet te duur en ook niet te goedkoop, maar wel top kwaliteit. Al onze diamanten komen met een certificaat. U kan u gekozen diamant laten zeten in een van ons verlovingsringen of trouwringen designs.

Wij hebben briljante diamanten, maar ook prinses cut diamanten. Deze diamanten zijn nu in trend. U kan hieronder een voorbeeld van zien. Bent u op zoek naar andere type diamanten zoals ascher of cushion? Geen probleem, deze kan besteld worden.

Tot dan!